Şehrimizi altyapı yatırımlarıyla çevreliyoruz


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bürokratları 16 ilçenin muhtarlar dernek başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. AKOM’da gerçekleştirilen toplantıya Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, SASKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Mustafa Fırat, Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Seyit Sakallıoğlu, İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, Kaynak Suları ve Göletler Şube Müdürü Kemal Baş, Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Taha Toplu, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, ilçe muhtarlar dernek başkanları yer aldı. 

Toplantılar devam edecek
Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “16 İlçemizde görev yapan Muhtarlar Dernek Başkanlarımız ile istişare toplantısında bir araya geldik. SASKİ Daire başkanlarımız ile birlikte mahallelerimizde gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaları ve yapılacak olan projelerimiz hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Muhtarlarımızın görüşlerini aldık, istişareler yaptık. Muhtarlarımız ile mahallelerimize daha iyi hizmet götürebilmek için bu toplantıları genele yayıyoruz. Toplantılarımız yeni başlıklarla devam edecek” dedi.

Altyapı projeleri 
Mustafa Fırat, “2014’den sonra sınırlarımıza dâhil olan Taraklı, Karasu, Kaynarca, Kocaali gibi acil içmesuyu ihtiyacı olan bölgelerimizde çalışmalara başladık. İlçelerimizde kanalizasyon ağları inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz. Karasu ve Kocaali’de içmesuyu hattımızın çalışmaları devam ediyor. Kocaali’de atıksu arıtma tesisi tamamlanıyor. Yine Güney ilçelerimiz olan Taraklı ve Geyve’nin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahallemiz için de 45 milyon lira yatırım yaparak yeni bir içmesuyu projesini inşa ediyoruz.”

İlçelerde yoğun çalışma
“33 Milyonluk yatırım ile Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallemiz için yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmalarımız var. Yine Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi de sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. 45 milyon lira değerindeki dev yatırım ile iki ilçemize 120 kilometrelik yeni kanalizasyon hatları inşa ederken Söğütlü ilçemize 40 kilometrelik içmesuyu hattı kazandırıyoruz. Güney’e Akçay Barajımızı, Kuzey’e de Çamdağ Barajı’nı kazandıracağız. Tüm ilçelerimizi sağlam altyapıyla buluşturmak adına çalışıyoruz. İnşallah yeni yatırımlarla şehrimizin altyapı geleceğini garanti altına alacağız.”

Verimli toplantı
Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “Dernek başkanlarımızla birlikte güzel bir toplantıda buluştuk. Böyle bir platformda biz dernek başkanlarını bir araya getiren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Çok verimli bir toplantı oldu” dedi.