Sayın Rektörümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde öğrencilerimize araç gereç ve bilgi işlem desteği sağlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi SAİTEM (İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu) öğrencilerini makamında ağırladı. Kısa süre önce Teknik Eğitim Fakültesi Mekanik Atölyesinde meydana gelen yangın ile ilgili geçmiş olsun dileklerini öğrencilere ileten Başkan Toçoğlu, evrensel normlara uygun bilim üreten SAÜ’lü genç mucitlere destek sözü verdi.

Destek Sunacağız
SAİTEM’in güneş enerjisi ve hidrojen ile çalışan araba çalışmalarını yakından takip ettiklerini de kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Rektörümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde öğrencilerimize araç gereç ve bilgi işlem desteği sağlayacağız. Yerli otomobil vurgusu ile uyumlu bu çalışmaların hayırlı sonuçlar vermesini diliyorum” diye konuştu.

Yerli Otomobil Vurgusu
Ülkenin genç mucitlere ihtiyacı olduğunun da altını çizen Başkan Toçoğlu, “Ülkemizin genç beyinleri yeni projeler üretsin, yeni icatlar meydana getirsin istiyoruz. Sakarya Üniversitesi özelinde gerçekleştirilen bu örnek çalışmalara şehrimizin tüm aktörleri de destek sunacaktır” ifadelerini kullandı. SAİTEM öğrencileri ise Başkan Zeki Toçoğlu’na destekleri için teşekkür etti.