Şehir içi yollara karayolu standardı.

640 kilometre grup yolu ve 290 kilometre şehir içi yol olmak üzere toplamda 930 kilometrelik güzergahların karayolu standardında trafik güvenliğini sağlamış olduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 2017 yılında şehir genelinde gerçekleştirilen yol çizgi ve tabela çalışmalarına ilişkin bilgileri paylaştı. Pistil, “2017 yılında 5 bin 350 adet uyarı tabelası, bilgilendirme ve yönlendirme levhaları yaptık. 640 kilometre grup yolu ve 290 kilometre şehir içi yol olmak üzere toplamda 930 kilometrelik güzergahların karayolu standardında trafik güvenliğini sağlamış olduk” dedi.

Yol çizgileri ve tabela

Pistil, “Alanında uzman ekiplerimizce güzergâh üzerinde Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre gerekli tabela ihtiyaçlarının tespitleri yapılıyor. Tespiti yapılan tabelaları Trafik Atölyemizde üretiyoruz ve saha ekiplerimizce yerine montajını yapıyoruz. Grup yollarında soğuk çizgi, şehir merkezinde termoplastik sıcak çizgi ve çift kompenant yaya geçidi çizgileri uyguluyoruz. Yüksek kesimlerde yoğun sis oluşan bölgelerde sarı boya görünürlüğü arttırıyoruz” dedi.

Tespit ve hazırlıklar yapılıyor

Pistil açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Asfalt ekiplerimizin yapmış olduğu yoğun çalışmalar ile birçok grup yolumuz bu yıl ilk defa sıcak asfalt ile tanıştı. Yolun altyapısı kadar trafik güvenliği açısından yatay ve düşey işaretlemeler de büyük önem arz ediyor. Çalışma yapılmayan kısımlarda da tespitlerimizi ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki sezonda yapacağımız çalışmalar ile il genelinde tüm yollarımızı karayolu standardına getireceğiz” ifadelerini kullandı.